Jag längtar efter äkta feminism som låter människor vara och göra som de vill, och efter ett samhällsklimat som låter även kvinnor ta kalkylerade risker. Men än i dag anses kvinnor inte vara fullt tillräkneliga.

Om en månad föds mitt och min mans tredje gemensamma barn. Tillsammans har vi då åtta avkommor. Jag älskar barn – att bära, föda och sedan få se dem växa upp är det finaste som livet har att erbjuda. Det hugger i hjärtat när jag möter människor som vill men inte kan få leva i den lyckan och kärleken.

Man räknar att var femte par någon gång i livet har svårt att få barn. Länge ökade den ofrivilliga barnlösheten men nu minskar den enligt Statistiska centralbyrån, bland annat tack vare fler hjälpmedel och bättre utvecklad assisterad befruktning.

Ett sätt att få barn när man av olika anledningar inte kan bära det själv är att låta någon annan göra det. Jag kan inte tänka mig en vackrare och mer oegoistisk handling att än att ställa upp som surrogat. En altruistisk surrogatmamma är inget annat än en hjältinna…

Läs hela artikeln av Anna Ekelund Nachman:
http://www.dagenssamhalle.se/kronika/cyniskt-av-feminister-saega-nej-till-surrogatmammor-23250

Share