Jag håller med om att det inte är en mänsklig rättighet att få barn, men anser också att kvinnor i Sverige är kapabla att själva bestämma över sina kroppar.
Det skriver Andreas Bengtsson, ST-läkare och pappa genom surrogatmoderskap.

Som pappa genom
 surrogatmoderskap kan jag inte annat än att förundras över det förakt som Berit Rollén och Monika Olin Wikman tycks ha mot både min familj och alla de andra hundratalet familjer som bildats i Sverige tack vare surrogatmoderskap.

I ett högröstat inlägg på Aktuella frågor den 12 februari skriver de att mina barn skulle vara några slags produkter och att de kvinnor som hjälpt mig och min make att bli föräldrar skulle vara maskiner eller behållare.

Livmodern kallar Berit Rollén och Monika Olin Wikman för produktionsmiljö. De påstår att vi som blivit föräldrar genom surrogatmoderskap har köpt våra barn genom människohandel. Vi är inte ens föräldrar i deras enkla svartvita värld utan endast beställare/köpare.

Läs hela artikeln i Sydsvenskan.

Artwork: Marttala.se

Share